ZOEVA palette vs Catrice single shadows

ZOEVA palette vs Catrice single shadows


Hi Beauty’s!

Vandaag iets lekker geks: ik swatch, review en vergelijk het Cocoa Blend eyeshadow palette van ZOEVA vs de single eyeshadows van Catrice!

Waarom dit gek is? Omdat je normaliter een oogschaduw palet van een (relatief) bekend merk niet kunt vergelijken met oogschaduws die je bij de drogist kunt kopen. Je zou kunnen zeggen dat de prijzen van een bekend make-up merk -welke je alleen bij een parfumerie, warenhuis of online kunt kopen- veel hoger ligt. Maar in dit geval gaat dit niet helemaal op en dat maakt het zo leuk! Lees je met mij mee?


Cocoa Blend palette van ZOEVA:

Ik heb dit palet online gekocht nadat het door meerdere you-tubers was aanbevolen als een ‘leuk en betaalbaar’ palet. Het is exclusief online te koop bij Douglas.nl voor € 22,- daar krijg je 10 oogschaduws voor. De oogschaduws bij elkaar wegen 15 gram, wat neer komt op 1,5 gram per oogschaduw.

Op de site van Douglas staat de volgende productinformatie: Deze oogschaduwformule is verrijkt met vitamine E en 100% vrij van parabenen, minerale oliën, parfums en ftalaten (dit zijn weekmakers). ZOEVA is Geproduceerd in Italië. Breng voor gebruik een oogprimer aan voor optimale kleur- en draagtijd. Dat klinkt in elk geval veelbelovend.

Laten we het palet en de swatches van dichtbij bekijken:Single eyeshadows van Catrice:

Deze losse oogschaduws heb ik bij mijn lokale Kruidvat gekocht. Ik kwam ze eigenlijk per toeval tegen en vond ze meteen leuk. Ze kosten € 2,89  per stuk en je krijgt daar bij de kleuren 970, 990 en 1000 2 gram product voor en bij de kleuren 1010 en 1020 zelfs 3 gram!

Op de website van Catrice staat het volgende vermeld: Een divers kleurenspectrum, lange houdendheid, hoge dekking en verschillende effecten in mat, glanzend of parelmoer – verenigd in de Absolute Eye Colour Mono Eyeshadows. De oogschaduws zijn verkrijgbaar in verschillende nuances, variërend van zachte nudes tot gedurfde kleuren. Geïnspireerd door de looks op de internationale modeshows. Voor een heldere en kleurintense finish. Het is het beste om je ooglid eerst op te maken met een oogschaduw basis. Dit geeft een gladde basis voor producten. Ook dit klinkt goed.

Laten we de oogschaduws eens bekijken en natuurlijk de swatches:


Hoe voelen ze aan?

De foiled / glanzende / glitter oogschaduws van ZOEVA voelen lekker smeuïg en boterig aan, de matte kleuren voelen een stuk droger en sommige zelfs een beetje korrelig aan. Dit kun je trouwens goed zien bij swatches. Zowel de glanzende als de matte oogschaduws van Catrice voelen normaal aan.

Hoe brengen ze aan & hoe blenden ze?

Ik vind de glanzende ZOEVA’s fijn aanbrengen en ze blenden super fijn, met de matte moet ik bij sommige kleuren wat meer moeite doen. Die zijn soms wat korrelig en poederig waardoor je sneller ‘morst’ (bitter start, substitute for love & sweeter end) . De glanzende oogschaduws van Catrice hebben meerdere lagen nodig om de kleuren beter te laten spreken, maar de matte kleuren blenden heel fijn en kun je goed qua intensiteit opbouwen.

Hoe lang blijven ze zitten?

De oogschaduws van Catrice blijven ongeveer 6-7 uur lang mooi, daarna beginnen ze te ‘vervagen’ om het zo maar te noemen. De oogschaduws van ZOEVA blijven ongeveer 8-9 uur mooi zitten.

Conclusie:

Voor de juiste prijs / kwaliteit verhouding doen ze niet veel onder voor elkaar. Ik merk dat de oogschaduws van ZOEVA wel langer mooi blijven zitten en ik vind persoonlijk de kleuren erg leuk! Houd je van wat zachtere kleuren en wil je niet in 1x een palette bestellen? Dan zit je met Catrice helemaal goed! Het zijn natuurlijk geen “high end” producten, maar voor naar je werk / school /  een feestje zijn ze leuk. Ik heb onlangs mijn zusje opgemaakt voor een avondje uit met het ZOEVA palette, de oogschaduw bleef de hele avond zitten en ze kreeg veel complimentjes en dat is natuurlijk belangrijk! Ik ben dus wel fan, maar moet er wel bij vermelden dat ik mijn andere oogschaduw paletten ook zeer vaak gebruik.

Ik ben nog op zoek naar een goed oogschaduw palette van een fijn, dierproefvrij merk, die zeer gepigmenteerd is. Dus als je er één (of 2 of 3 of 4) weet, dan hoor ik het graag! Liefs en ik hoop dat je het leuk vond! -x- Kim

3 thoughts on “ZOEVA palette vs Catrice single shadows”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *