Welkom Beauty’s!

Welkom Beauty’s!

Hallo Beauty’s! En welkom op mijn blog!


Mijn interesse ligt al heel lang bij alles wat met beauty te maken heeft, zowel de binnen- als de buitenkant. De afgelopen jaren heb ik al veel geleerd over de binnenkant en leer ik iedere dag iets bij. Waar ik zelf minder van wist was de buitenkant en dan voornamelijk over de vele soorten huidverzorging en make-up. Natuurlijk wist ik wel dat je elke dag een dagcrème gebruikt om je huid gehydrateerd te houden en als basis voor je make-up, maar ik wist niet dat er zó vreselijk veel op de markt was. En daar begon eigenlijk al de eerste “spark” voor mijn blog.

Ik heb er altijd al in geloofd – en ook van huis uit meegekregen – dat je goed voor je gezicht moet zorgen, want dat is nu eenmaal je ‘visitekaartje’ voor de rest van je leven. En dat het zorgen voor je huid niet ophield bij alleen een dagcrème, maar ook bij het reinigen ervan, was mij bekend. Maar sinds ik mij veel meer heb verdiept heb in make-up- en huidverzorgingsproducten merk ik dat ik nog veel te leren heb en dat ik er elke dag iets wijzer over word. Mijn normale huidverzorgingsroutine bestond alleen uit een dagcrème (en soms een nachtcrème), reinigingsgel / facewash om mijn make-up te verwijderen, een tonic en af en toe een gezichtsmasker en bodylotion.

De laatste tijd ben ik steeds bewuster geworden van het feit dat álles wat je op je gezicht smeert ook daadwerkelijk in je huid terecht komt. Ja ‘duh’ zou je denken, dat is toch heel logisch? En daar heb je helemaal gelijk in! Maar waarom smeren we dan massaal goedkope crème’s op ons gezicht die vol zitten met schadelijke stoffen en chemicaliën? Al die chemische goedjes trekken namelijk doodleuk onze huid in en zorgen op de lange termijn voor veel schade. En waarom kopen we nog steeds massaal die ene dure crème voor ons gezicht die zogenaamd ‘goed voor ons is, aldus de verpakking’ omdat het toevallig op tv is geweest, of omdat het een bekend merk is? Want die ene dure crème die we – geef toe – allemaal weleens hebben aangeschaft, komt vaak uit precies dezelfde fabriek als die goedkope crème van onze plaatselijke drogisterij. Soms met een toevoeging zoals parfum,  kleurstof of een ander chemisch ingrediënt waardoor de textuur net ietsje afwijkt van de ‘goedkopere’ versie.


Ook wordt er ontzettend veel cosmetica en huidverzorging gefabriceerd in o.a. China, waar het van de overheid verplicht is om alle producten te testen op dieren… Niet alleen ben ik zelf dierenliefhebster, ik heb dit zelf nooit goedgekeurd en wil daar ook niet meer aan meewerken door producten te kopen die op dieren zijn getest. Bovendien vind ik dat we (zeker met onze huidige technieken anno 2017) gewoon niet meer op dieren horen te testen.

Ik hoop niet dat je bent afgehaakt omdat je denkt dat ik een algehele wereldverbeteraar of extreme veganist ben, ik ben namelijk niets van dat alles. Wél ben ik mij bewust geworden van het drama wat zich rondom dierproeven en chemische toevoeging in beautyproducten afspeelt. Bovendien als we het dan heel logisch bekijken: Waarom moeten die producten op dieren worden getest? Juist! Omdat er zoveel chemicaliën toegevoegd zijn dat we ze niet eens zélf op onze huid durven te testen. Dat zegt mij genoeg!

De laatste tijd is mijn huid ontzettend achteruit gegaan en wist dat hier iets mee moest doen, voor mezelf. Ik ben natuurlijk ook een dagje ouder geworden 🙂 en ik merk dat mijn huid helemaal aan het veranderen is. Vroeger had ik een normaal tot vette huid, waarbij de beroemde T-zone niet gespaard bleef. Nu heb ik juist een droge huid gekregen die ontzettend behoefte heeft aan hydratatie en bij gebrek daaraan puistjes (aaahhh neee!) op mijn wangen gaat vormen. Ook mijn poriën zijn nu meer zichtbaar dan voorheen dus ook mijn make-up routine en producten heb ik allemaal moeten aanpassen. Daar experimenteer ik nog steeds mee. Want eerlijk is eerlijk: make-up is gewoon leuk en je kunt er nooit genoeg van hebben haha!

Het idee van een blog schrijven werd ineens razendsnel geboren, want ik wilde graag dat iemand mij wegwijs zou maken tussen de vele verschillende producten die er op de markt te verkrijgen zijn. Mijn missie is daarom ook: het vinden en uittesten van verschillende beauty producten. Hopelijk vind je het leuk om mij te volgen op mijn zoektocht naar beautyproducten die je huid laten stralen, dierproefvrij, zoveel mogelijk op basis van natuurlijke ingrediënten én betaalbaar zijn!

Ik hoop van harte dat je het leuk vond om mijn blog te lezen en ik ga gauw aan de slag met de reviews van de eerste producten!

Liefs -x- Kim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *