The Body Shop: mijn favoriete producten deel 3

The Body Shop: mijn favoriete producten deel 3

Hi Beauty’s,

Houden jullie ook van de kruidige geur van hennep? Beetje gekke zin om mee te beginnen misschien, maar ik ben al jaren fan van die heerlijk dikke, romige bijna mousse-achtig, zacht groene, aards & kruidig ruikende handcrème van The Body Shop! Hij is super fijn, smeert goed uit en ik gebruik hem ’s avonds voordat ik naar bed ga zodat de voedende ingrediënten hun werk goed kunnen doen. Er zitten verschillende olien in waardoor het geen luchtige handcrème is maar wel een lekkere stevig, maar niet té vettige en voedende crème. Ideaal ook voor in de winter als je handen wel een extra boost kunnen gebruiken!

De Hemp hard-working hand protector & de Hemp heavy-duty face protector:


Maar het grappige vind ik nog steeds de geur, er zit namelijk een rijkelijke hoeveelheid hennepzaad olie in verwerkt, wat het die typische aardse en kruidige geur geeft. Ik kan heel moeilijk omschrijven waarom ik er zo van houd, maar het is een stoere geur, waarvan ik het gevoel krijg dat het mijn huid goed zal beschermen (laat het woord protector nou nét op de verpakking staan!). Grappig eigenlijk dat alles -en vooral herinneringen- met geuren verbonden zijn. Als je in de winkel aan een verzorgingsproduct ruikt en daar de geur ontzettend vies van vind dan koop je het niet (ofcourse, no smelly things allowed on the face!) maar dan zul je ook sneller minder positief over een product zijn omdat de geur je associeert met iets negatiefs.

De gezichtscrème uit de Hemp lijn heeft naast dezelfde geur ook de zacht groene kleur. De gezichtscrème is voedend voor je huid zonder dat hij vettig is. Hij heeft een hele zachte luchtige textuur waardoor hij heel makkelijk verdeeld en opgenomen wordt in je huid. Het fijne aan deze crème is dat je hem ‘op kunt bouwen’. Je kunt dus meerdere lagen opbrengen als je huid daar behoefte aan heeft en zorgt er tegelijkertijd voor dat het geen glimmende laag op je gezicht achterlaat. Ideaal voor mensen met een droge huid, maar ook zeer fijn voor mensen met een gecombineerde huid die zo nu en dan in de nacht wel een fijne verzorgende ‘protector’ kunnen gebruiken.

Wat vinden jullie van de HEMP-lijn van the Body Shop? Zijn jullie ook gek op de geur of vinden jullie het helemaal niks? Let me know!
Liefs -x- Kim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *