Review: Violet Voss x Laura Lee Palette

Review: Violet Voss x Laura Lee Palette

Hi Beauty’s!

Als je aan mij vraagt: ‘Wat is je favoriete make-up product?’ Dan is het antwoord: oogschaduw (paletten)! Ik vind het super leuk om ooglooks te maken en om lekker te experimenteren met verschillende kleuren.  Ik merk dat ik enthousiast word van mooie oogschaduw paletten en dat ik zin krijg om mezelf op te maken als ik naar mooie paletten kijk. Zo ook met dit mooie palette van Violet Voss in samenwerking met YouTuber Laura Lee. Kennen jullie Laura al? Nee?
Ga gauw op haar YouTube kanaal kijken —-> Laura Lee

Over Laura Lee: Laura is een grappige, lekker gekke, ‘Southern Girl’ uit Alabama, die ondertussen al een aantal jaar in LA woont en as we speak haar eigen makeup lijn lanceert. Haar eerste palette ‘Cat’s Pajamas’ is reeds uit en haar nieuwe palette ‘Nudie Patootie’ lanceert binnenkort. Ze heeft op dit moment ruim 4 miljoen YouTube abonnees op haar kanaal en heeft ook samenwerkingen met Colourpop en Morphe op haar naam staan.

Over Violet Voss: Ik ken het merk via verschillende YouTubers die gek zijn op haar handgemaakte valse wimpers en van haar oogschaduw paletten. Het bedrijf bestaat nu 7 jaar, heeft rond de 200 mensen in dienst en is gevestigd in Amerika. Alle producten worden ook in Amerika gemaakt, allemaal dierproefvrij.

Nu natuurlijk eerst even naar het palette kijken!


Zoals je links en rechts onder kunt zien komt het palette in een witte kartonnen doos met zwarte letters. Op de achterkant staat een foto van Laura en met een stukje tekst waarin ze je bedankt voor het aanschaffen van het palette. Zodra je de doos openmaakt zit hij nog verpakt in zwart karton en daarna nog in een perfect passend dubbele laag van bubbeltjesplastic. Zo blijft hij mooi heel tijdens het ‘reizen’. En zodra je hem dan uitgepakt hebt valt gelijk op dat het zwarte palette niet zomaar glanzend zwart is, maar alle kleuren van de regenboog laat zien in het licht! Prachtig! Dit zie je trouwens ook terug in de binnenkant!

Het palette zelf is best ‘zwaar’ en voelt heel erg stevig aan. Hij sluit magnetisch en aan de binnenkant vind je een mooie grote spiegel. Ook handig: Hij kan tegen een stootje! Je kunt de bovenkant met de spiegel helemaal naar achteren buigen, hij sluit dan aan op je palette zonder te breken of te scheuren, hij is speciaal zo ontworpen!

Nu natuurlijk het mooiste gedeelte: De binnenkant! Er zijn in totaal 20 kleuren, waarvan 10 matte oogschaduws en 10 glanzende, metallic, duochrome oogschaduws.

De kleuren met de omschrijvingen:

 • Basic – A matte, creamy ivory.
 • Sugah – A champagne shimmer.
 • Priss Pot – A peachy matte.
 • Mama Bird – A matte burnt orange.
 • Raga Muffin – A rich matte terracotta.
 • Larlee – A pearlescent peach.
 • Tickled Pink – A metallic rose gold.
 • Hiss Fit – A metallic bronze.
 • Bitty – A rich rust with a metallic finish.
 • 1988 – A metallic cranberry.
 • Fleeky – A metallic yellow toned gold.
 • Britches – A soft matte sand.
 • Fried – A matte mustard brown.
 • Yoshi – A duo chrome purple.
 • Rammer Jammer – A metallic raspberry.
 • Alabama – A matte red toned brown.
 • Wiskers – A rich matte chocolate brown.
 • Bubs – A matte espresso brown.
 • Smashlee – A metallic moss green.
 • Lou – A matte black.Swatches -deze zijn van Laura Lee zelf- van links naar rechts van de kleur Basic naar Lou

Wat vind ik ervan?

Ik ben razend enthousiast over dit palette! De kleuren zijn ontzettend zacht, bijna boterachtig van textuur en enorm gepigmenteerd! Je hebt maar een klein beetje nodig en ze blenden super makkelijk. De kleuren blijven de hele dag zitten en vervagen ook niet. Ik gebruik dit palette ontzettend veel, of ik nu een simpele natuurlijke look of juist voor een hele kleurrijke of feestelijke oogschaduwlook ga, she has it al! Wat ik belangrijk vind in een palette is dat er een matte witte / créme basis kleur in zit om mijn oogschaduw primer mee af te poederen en daarmee een mooie basis voor de rest van de oogschaduws neer te leggen, of als matte highlight onder mijn wenkbrauwen. Zo fijn dat dit palette deze ‘basic’ kleur heeft! En voor de liefhebber zit er een mega gepigmenteerde zwarte oogschaduw in, te gebruiken als eyeliner (droog of nat te gebruiken) en om een mooie smokey look te creëren. Ook transitie kleuren zijn goed aanwezig, voor zowel de lichte als de donkere huid.

De matte kleuren zijn super goed te blenden en blijven trouw aan hun kleur, de glanzende / metallic kleuren zijn zó goed, wow! Super makkelijk aan te brengen en heel erg ‘fool-proof’. Dit palette vind ik uiterst geschikt voor iedereen, zowel pro makeup artiest als beginner, de kwaliteit is namelijk top! Wel zeg ik erbij dat ze door hun goede pigmentatie misschien de beginner iets kunnen afschrikken omdat je niet te ruw met je kwast in de oogschaduws moet gaan omdat je dan veel te veel pigment oppakt. De oogschaduws zijn niet zo zacht als bij het Anastasia Beverly Hills – Modern Renaissance palette, die is extreem zacht geperst.

Waar te koop en wat kost het?

Sad news…. Deze beauty WAS te koop via Beautybay, Cultbeauty en Sephora maar is momenteel overal out of stock. Ik denk dat de oplage die gemaakt is helemaal is uitverkocht en hij komt naar mijn weten ook niet meer terug. Het palette wat erg dichtbij komt qua kleurschema is de ‘Like a Boss’ palette op dit moment alleen bij Sephora te verkrijgen voor $45,- Houd je meer van koelere en paarse tonen, dan is het ‘Hashtag’ palette misschien iets voor jou! Die is bij Beautybay en Sephora te koop voor resp. $45 – €48.

Conclusie:

Ik ben super enthousiast! Ik ben weg van de oogschaduw formule en zou iedereen de paletten van Violet Voss aanraden!

Liefs, Kim

1 thought on “Review: Violet Voss x Laura Lee Palette”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *