Review: Paula’s Choice huidverzorging travel kit & sample sets

Review: Paula’s Choice huidverzorging travel kit & sample sets

Hi Beauty’s!

Een tijdje geleden heb ik een travel kit en 2 sample sets van Paula’s Choice getest. Vandaag zal ik jullie vertellen wat ik er van vind en wat het voor mijn huid doet. Deze review is best uitgebreid dus pak een kop koffie of thee (koekjes zijn optioneel) en ga er voor zitten!

De Clear extra strength Trail Kit bestaat uit de volgende 3 producten: (€ 15,- voor deze proberset)

1: Pore Normalizing Cleanser: Dit is een doorzichtige cleanser die ontzettend fijn is! Net als de oil-reducing cleanser (verderop) maakt deze cleanser op milde wijze je huid grondig schoon, zonder uitdrogend te zijn. Dit is een blijvertje!
2: Anti-Redness Exfoliating Solution 2% BHA: JAAA ik ben fan!!! Dit is echt een pareltje! Mijn huid werd al na 2 dagen ontzettend rustig en langzaamaan verdwijnen alle pukkels als sneeuw voor de zon. Ik kreeg complimenten over mijn huid en dat geeft natuurlijk ook weer zelfvertrouwen! Hier heb ik ondertussen de full-size variant van besteld!
3: Ultra Light Daily Hydrating Fluid SPF 30: Prettige niet-vette en lichte formule. Ik gebruik alleen in de avond wel een vettere nachtcréme omdat ik deze moisturizer op dit moment nog net te weinig hydratatie vind geven. Voor in de zomer is dit het ideale product want het bevat ook een hoge SPF!


Sample set Skin Balancing: (€ 3,- per sample set)

 • Oil-Reducing cleanser: Dit is een hele fijne cleanser! Hij komt als een witte emulsie uit de verpakking en na aanraking met water veranderd hij in een hele prettige schuim. Reinigen doet hij perfect! Je make-up verdwijnt als sneeuw voor de zon en het laat je huid super schoon achter. Wat ik een absoluut pluspunt vind is dat hij je huid niet trekkerig of uitgedroogd achter laat én dat hij heel zacht is voor je ogen! Ik ben namelijk het type dat minstens 3x per week iets van huidverzorging of reiniging in haar ogen krijgt haha!
 • Pore-Reducing toner: De toner is fijn, heel neutraal en zacht voor de huid. Ik merk niet dat hij mijn poriën kleiner maakt, er zijn andere toners die hetzelfde voor mijn huid doen.
 • Exfoliant 2% BHA gel: Dit is in het begin een beetje gek, maar het trekt snel in! En ik vind dit ideaal! Ik merk dat de exfoilant er echt voor zorgt dat mijn huid veel rustiger wordt zonder dat het uitdroogt. (De vloeibare formule vind ik nóg fijner)
 • Super Antioxidant concentrate serum: Het eerste wat ik dacht was ieuw! Dit serum is absoluut niet wat ik ervan verwacht had. Het is geel en heeft een hele rare gel structuur, een beetje te vergelijken met haargel. Zodra je het op je huid wilt aanbrengen gaat het zelfs een beetje glibberen, maar het verdeeld daarna snel over je huid. Ik vind het nog steeds een vreemde consistentie hebben als ik mijn gezicht aanraak en het doet eerlijk gezegd niets voor mijn huid. Wederom mis ik de hydratatie, het lijkt haast wel of dit een soort “droog” product is, begrijp je wat ik bedoel?
 • Ultra-Sheer daily defence moisturizer + spf 30: Het fijne aan deze moisturizer is dat het geen vettig laagje op je huid achterlaat! De formule is heel licht, ondanks de SPF 30. Wat ik wel mis is hydratatie. Na het gebruik van de Exfoiliant heeft mijn huid toch behoefte aan meer hydratatie. Misschien is dit meer geschikt voor jonge meiden, of dames die kampen met een extreem vette huid.
 • Invisible Finish moisture gel: Helaas, dit deed helemaal niets voor mijn huid. En de gel structuur is niet iets wat mij aanspreekt in een verzorgingsproduct.
 • Oil-Absorbing Mask: Doet wat het zegt. Absorbeert overtollig talg en laat je huid zacht achter.

Sample set Calm Redness Relief: (€ 3,- per sample set)

 • Gel Cleanser: Ehm, hoe zeg ik dit netjes?… De zure geur die deze cleanser heeft kan ik écht niet hebben. No go for me dus!
 • Redness Relief Toner: Wederom een gelige toner, doet netjes zijn werk, maar droogt mijn huid wel een beetje uit.
 • Exfoliant 1% BHA Lotion Exfoliant: Goede als je aan het opbouwen bent met BHA of als je een zeer gevoelige huid hebt.
 • Repairing Serum: Een wit serum, wat erg lijkt op een moisturizer. Deed niets bijzonders voor mijn huid.
 • Moisturizer: Goed product, zonder nare toevoegingen en prettig voor alle huidtypes.
 • SPF 30 Mineral Moisturizer: Fijne, lichte formule met een hoge SPF. Vooral als je een vette huid hebt of juist voor in de zomer.

Conclusie: Ik ben erg tevreden over Paula’s Choice producten. Het fijne van deze producten is dat ze natuurlijk niet op dieren worden getest en er geen parfum en andere geur- en kleurstoffen in hun producten te vinden zijn. Behalve dat sommige producten de huid uit kunnen drogen, irriteren de ingrediënten de huid niet, wordt er veel onderzoek gedaan naar nieuwe innovatieve producten, hebben ze een mega goede klantenservice en een niet-goed-geld terug garantie. Daarbij specialiseren zij zich in de probleemhuid o.a. de acne, rosacea, eczeem-gevoelige huid.  De producten voor een vette huid werken bij mij daarom zeer goed. Ik ben vooral te spreken over de clear extra strength travel kit. Handig om mee te nemen op reis én ook een super fijne hoeveelheid om een paar weken lang de producten goed uit te proberen. Ook zit er een handig instructieboekje bij met daarin alle uitleg over hun producten en voorbeelden van huidverzorgingsrituelen. Ondertussen heb ik de normale versie van de Anti-Redness Exfoliating Solution 2% BHA besteld.


Ik hoop dat jullie het interessant vonden en ik hoor graag jullie input! Liefs en fijne dag -x- Kim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *