Review: Oxyfresh pakket & Orabrush*

Review: Oxyfresh pakket & Orabrush*

Hi Beauty’s!

Vandaag een review van heel iets anders huidverzorging of make-up. Het is een ander heel belangrijk onderdeel van de persoonlijke & iedere dag verzorging: mondverzorging! Ik heb een super leuk en uitgebreid pakket opgestuurd gekregen om uit te proberen en te reviewen. Er werd bij verteld dat deze producten geschikt zijn voor de hele familie, maar vooral als je last hebt van gevoelig/ontstoken tandvlees of als je kampt een slechte adem zijn deze producten een hele fijne toevoeging aan je dagelijkse routine. Nu ben toevallig, tijdens het uitproberen van de verschillende producten, naar de tandarts geweest. De mondhygiëniste heeft niet alleen mijn gebit en tandvlees gereinigd, maar ook het belang uitgelegd van goed flossen en het schoonhouden van je gebit door middel van het gebruik van ragertjes. Na die behandeling (compleet met een zeezout spoeling!) was mijn tandvlees een paar dagen echt super gevoelig en dan merk je inderdaad goed het verschil tussen normale tandpasta en agressieve mondspoelingen ten opzichte van de producten van Oxyfresh.

Ik hoop dat jullie het leuk vinden om een heel ander soort review te lezen en te zien wat ik ervan vind!


Het pakket bestaat uit de volgende producten:

Oxyfresh Power Paste lemon-mint: Dit is echt een super fijne tandpasta! Hij heeft een heerlijk zachte smaak en zeker als je last hebt van gevoelig tandvlees is deze tandpasta geweldig. Hij ‘prikt’ niet en je mond blijft langer fris dan met het gebruik van een normale tandpasta. Niet alleen ik gebruik het, maar mijn man ook! Wij hebben beide al ruim 3 weken onze ‘normale’ tandpasta niet aangeraakt. Ook fijn aan deze tandpasta vind ik het feit dat zodra je iets eet of drinkt geen zure, wrange smaak heeft zoals bij andere tandpasta’s. Het smaakt juist eerder neutraal en soms zelfs een beetje zoet. Fijne bijkomstigheid! Er zit geen SLS in de tandpasta (daarom schuimt hij minder dan een reguliere tandpasta) en dat vind ik ook een enorm pluspunt. Hieronder op de foto kun je zien hoe hij eruit ziet:


Oxyfresh Power Rinse lemon-mint: Ook hierbij merk je direct het verschil met andere mondspoelmiddelen. Dit mondwater bevat geen alcohol, wat wel ontsmettend werkt, maar ook heel erg irriterend is bij ontstoken tandvlees. Ik heb geen last van prikkend tandvlees door de alcohol en ook heb ik geen last van een droge mond of tong na het gebruik van deze mondspoeling. Ik heb er veel baat bij en ben erg tevreden over dit product!

Dentek Orabrush: Ja fan! Ik had er al weleens van gehoord, maar kon het niet precies plaatsen, totdat mij werd verteld dat er enkele bekende you-tubers en bloggers deze speciale borstel hebben uitgeprobeerd en ook allen enthousiast zijn over de werking ervan. Nou ik nu dus ook haha! Het speciale borsteltje is zo ontworpen om zachtjes mee over je tong te ‘schrapen’ om zo alle bacteriën die zorgen voor een vieze smaak en geur in je mond, te verwijderen. Er staat een fijne uitleg over het gebruik op de verpakking en aangezien ik er 2 opgestuurd heb gekregen, doet manlief ook mee met het testpanel (ik heb de roze Orabrush genomen, dat snappen jullie!).

Dentek Slim Brush: Dit zijn hele fijne en dunne ragertjes, speciaal voor mensen met dicht op elkaar staande tanden . Dit zijn super fijne ragertjes, lekker dun en toch stevig zodat ze niet snel buigen. Ideale ragertjes in mijn ogen!

Dentek Comfort Clean: Handig en handzaam flosdraad op een tandenstoker. Heel innovatief en het werkt. Ik gebruik zelf de stoker zijde niet maar het flosdraad gedeelte is ideaal om bij je kiezen te komen. Je werkt een stuk hygiënischer doordat je niet met je handen aan het flosdraad zit of gebruikt om je wang weg te duwen om bij je achterste kiezen te komen.

Dentek Deep Clean interdental borsteltjes: Dit zijn speciale ragertjes van plastic, speciaal gemaakt zonder enig metaal voor degene die allergisch zijn voor verschillende metalen en voor een zachte reiniging van het tandvlees. Het nadeel van deze ragertjes is dat ze niet zo soepel zijn en best stevig, dus als je niet veel ruimte tussen je tandvlees hebt zijn dit niet de meest ideale ragertjes.

The Breath Co mouth wetting lozenges: Dit is het enige product waar ik niet enthousiast over ben. Heel eerlijk: ik vind deze (suikervrije!) mond verfrissingssnoepjes heel erg vies. Als ik er iemand blij mee kan maken (of die bekend is met dit product) dan hoor ik het graag en stuur ik het aan je op!

Mijn 3 favoriete producten zijn toch wel de Orabrush, de Oxyfresh tandpasta en mondspoelwater.

Extra informatie en waar te koop?
Wil je meer informatie over hoe een slechte adem & ontstoken tandvlees ontstaat en hoe je dit kunt voorkomen? Neem dan eens een kijkje op: ontstokentandvlees-info.nl of slechteademgeur.nl. Hier kun je ook de producten bestellen.


Lieve Beauty’s, ik vond het super leuk om een mondverzorgingspakket uit te testen en ben benieuwd wat jullie gedachten hierover zijn! Liefs -x- Kim

* Dat ik de producten opgestuurd heb gekregen, doet niets af aan mijn eerlijke mening over deze producten. Ik word ook niet betaald om een positieve review te schrijven, slechts mijn eerlijke bevindingen, goed of niet goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *