Review: MakeUp Geek single shadows!

Review: MakeUp Geek single shadows!

Hi Beauty’s!

YES! Ein-de-lijk! Na heel veel dromen, urenlang filmpjes kijken op YouTube en kwijlen bij de mooie foto’s op Instagram, heb ik 9 mooie oogschaduws & het bijbehorende magnetisch oogschaduw palette van Makeup Geek gekocht! I am soooo happy!

Let’s take a look at this beauty:


Issie niet prachtig?! Makeup Geek Travel Vault: magnetisch oogschaduw palet met spiegel voor je zelf samengestelde losse oogschaduws! Mijn gekozen kleuren: Peach Smoothie – Mai Tai – Cupcake – Cinderella – Tuscan Sun – Poppy – Creme Brulee – Cocoa Bear – Bitten.

Ik kreeg alles netjes per stuk verpakt thuisgestuurd:


Voor wie Makeup Geek (nog) niet kent —> check de Makeup Geek website en leer de oprichtster kennen: Marlena Stell. Zij was muziek lerares, heeft daarnaast certificaten voor theater grime / make-up, maar haar grootste passie is alles omtrent beauty en makeup. Toen ze in 2008 haar eigen beauty kanaal op YouTube startte, ging alles in sneltreinvaart. Na maanden van onderzoek was haar makeup lijn in 2009 een feit. Inmiddels is het merk wereldwijd bekend en is Makeup Geek uitgegroeid tot succesvolle business.

Ja, leuk verhaal hoor Kim, maar wat heb ik daar aan hoor ik je denken, er zijn toch zoveel bekende merken? Ja dat klopt, MAAR: Waarin Makeup Geek zich onderscheid is de kwaliteit én betaalbaarheid van hun producten. Bijna elk merk (de uitzonderingen daar gelaten) laten hun producten maken door een laboratorium en plakken er daarna hun eigen merklabel op. Niks mis mee natuurlijk, maar dat betekend wel dat je een heleboel geld betaald voor de merknaam en niet voor de eventuele kwaliteit. Voorbeeld: er zijn makeup merken die hun oogschaduw voor 1 euro per stuk inkopen en daarna voor 15-20 euro per stuk doorverkopen… Just so you know… En dat is één van de vele dingen die ik leuk vind aan Marlena: zij is geen afgestudeerd makeup artiest, maar self-educated en maakt super goede oogschaduws voor een hele goede prijs. Luxe producten met een drogisterij prijskaartje om het zo maar te zeggen. Het feit dat ze zélf de touwtjes in handen heeft, zélf nieuwe kleuren creëert, laat vallen wat niet bevalt, aanpast waar dat nodig is en ervoor zorgt dat alle oogschaduws het beste tot zijn recht komen door ze anders te ‘persen’ of door andere laboratoria te laten maken kan ik alleen maar toejuichen! Alle producten zijn dierproefvrij en sommige producten zijn ook vegan. Ze maakt filmpjes op YouTube waarin ze ‘makeup lessen’ geeft, maar ook mooie looks creëert. Haar doel in het leven is: “to help even just one person feel more beautiful & confident”. Mooi toch?!

Laten we nu kijken naar de verschillende kleuren in het palette:


Ik zal nu rij voor rij uitlichten met close-up foto’s en een omschrijving van al deze prachtige, zachte, goed blendable oogschaduws!


Peach Smoothie: Ondanks dat dit een saaie, standaard kleur lijkt, is deze matte perzik – beige kleur alles behalve standaard. Ik gebruik deze kleur veelal als basis en blend daaroverheen andere kleuren. Maar ik draag hem ook graag ‘los’ over mijn hele ooglid met Creme Brulee in mijn arcadeboog. Peach Smoothie is ook weer met alle kleuren te combineren, dus eigenlijk een must-have. Bijzonder: indien droog opgebracht is hij mooi perzik – beige van kleur, maar zodra je de oogschaduw nat opbrengt, of op een vettigere basis veranderd hij soms van kleur naar een diepere perzik kleur met oranjetinten!

Mai Tai: Lekkere cocktail? Nou en of! Het leuke aan deze duo-chrome (the word says it all) is dat hij -net als de cocktail- van kleur veranderd in het licht. In het ene licht lijkt hij roze, in het andere licht oranje! Deze oogschaduw reflecteert het licht waardoor het net lijkt of je verschillende kleuren hebt gemengd. Omdat het een vrij bescheiden glans en kleur heeft, is deze duo-chrome heel draagbaar én kun je hem combineren met zowel roze als oranje / roodtinten! Hij matcht bijzonder goed in combinatie met Cupcake of Tuscan Sun, maar ook met Peach Smoothie & Poppy!

Cupcake: De namen van de oogschaduws zijn zo leuk! Cupcake is een zachte, matte, gepigmenteerde, oud roze kleur. Super toegankelijke roze kleur die niet meteen ‘BAM in your face’ neon roze is maar juist heel subtiel en zeer draagbaar is. Je kunt Cupcake goed combineren met Cinderella voor een zachte pink-look maar ook met bitten voor een pittige vampy pink look.


Cinderella: Een bleke neutrale kleur roze met een zachte glans en in de verte een gouden ondertoon. Draagbaar kleurtje die makkelijk te combineren is met eigenlijk alles!

Tuscan Sun: Wauw! One of my favorites! Tuscan Sun doet mij denken aan de mooie, zachte roze – zalm kleurige wolken bij de ondergaande zon. Het heeft een zacht matte finish, goede pigmentatie en is een super fijne, warme kleur die tussen roze en zalm in zit. Combineert prachtig met eigenlijk álle kleuren in mijn palette. *zucht verliefd*

Poppy: Wát een vrolijke kleur! Alleen al door ernaar te kijken word ik blij van deze -stunning- matte, helder oranje met roze ondertoon kleur! Dit is voor blanke meiden wel een lastigere kleur om mee te werken, omdat rood en oranje tinten (mits verkeerd gematcht en gebruikt) je eerder ziekjes dan healthy & happy laten lijken. Voor mijn getinte tot karamelkleurige of diep chocolade bruine beauty’s: This is your colour! Watch out: hij is héél gepigmenteerd!


Creme Brulee: Is een hele fijne neutrale, beige – bruine zacht matte kleur die zich heel makkelijk laat versmelten (blenden) met andere kleuren. Dit is de ideale basis kleur voor in je arcadeboog om diepte te creëren. Je kunt bijvoorbeeld peach smoothie op je ooglid doen en voilà, je hebt een super easy peasy neutrale look!

Cocoa Bear: Dit is één van de bestsellers bij Makeup Geek. Het is namelijk een hele zachte, matte, diep bruine kleur met roodtinten, die  ideaal is om een soft smokey eye mee te maken, om je arcadeboog meer diepte te geven en geschikt is voor bijna elk huidtype! Alleen de meiden die een porseleinen huidskleur hebben kunnen deze kleur misschien niet goed hebben omdat de roodtinten niet complimenteus zijn voor hun huid. Maar voor alle meiden die een normale, olijfkleurige, karamel tot diep bruine huidskleur hebben, this is your colour!

Bitten:  Op de website van Makeup Geek omschrijven ze bitten als een kastanjebruine matte kleur, maar er zit véél meer in deze kleur dan alleen kastanjebruin. Ik zou het zelf omschrijven als een paars-bruine kleur met roodtinten. Hij is super gepigmenteerd dus wees gewaarschuwd haha! Als je bitten zó opbrengt is hij paars-bruin maar zodra je hem blend zie je de roodtinten tevoorschijn komen, super complexe kleur maar zo mooi en onmisbaar voor een vampy look!

Swatches!!!!Waar kun je ze bestellen en wat kosten ze?
Je kunt de producten van Makeup Geek via hun eigen site bestellen, maar ik bestel ze via BeautyBay.com let er op dat je een paypal account moet hebben of betaald met een creditcard want helaas is betalen via ideal niet mogelijk. De Travel Vault kost ongeveer € 15,- en de oogschaduws kosten ongeveer € 5,- per stuk. Ik ben super blij met mijn palette en er zullen ook zeker vele mooie kleuren volgen voor in mijn volgende oogschaduw palette!

Zijn jullie bekend met Makeup Geek? En wat zijn jullie favoriete kleuren? Let me know! Fijne zondag beauty’s, liefs -x- Kim

 

1 thought on “Review: MakeUp Geek single shadows!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *