Review: E.L.F. make-up

Review: E.L.F. make-up

Hey Beauty’s!

Vandaag review ik een aantal make-up producten en een kwast van het merk E.L.F. Lezen jullie mee?Zijn jullie bekend met de make-up producten van E.L.F – Eyes Lips Face? Ik heb het merk leren kennen via één van de vele beauty guru’s op Youtube. Het bedrijf is in 2004 opgericht in Amerika, naar een idee van de New Yorkse make-up visagist Scott Vincent Borba en zijn zakenpartner. Sinds juli 2010 is het merk te verkrijgen in Nederlandse en Belgische webshops. Hun missie / filosofie is om make-up betaalbaar én toegankelijk te maken voor alle beauty’s. Door slimme, minimale verpakkingen, weinig advertenties & marketing en geminimaliseerde bedrijfskosten zorgt E.L.F. ervoor dat de consument alleen voor het product zelf betaalt. Natuurlijk test ook E.L.F. test niet op dieren en geen enkel product bevat dierlijke bestanddelen.

Sommige mensen vinden het jammer dat de verpakkingen nogal simpel zijn, maar ik heb daar zelf absoluut geen last van. Sterker nog in de bronzer/blush duo zit een hele fijne spiegel! Ik vind het een slimme bedrijfsfilosofie en krijg goede producten voor een meer dan prima prijs.

Laten we gauw beginnen met de review! 

Flawless Face Brush
: Dit is mijn nieuwe favoriete blushkwast! Je kunt er super goed je bronzer mee aanbrengen en ook je blush. Ik heb zelf een andere bronzerkwast waar ik iets preciezer mee kan werken, daarom vind ik juist deze kwast zo goed voor je blush. Hij is super zacht en ‘fluffy’ en je kunt er je blush heel goed mee aanbrengen en ‘blenden/vermengen’ met de rest van je make-up. Ook als je geen foundation gebruikt is deze kwast ideaal omdat hij een hele natuurlijke finish geeft. Normaal zou ik netjes mijn kwasten reinigen om te laten zien aan jullie, maar hij is zo geliefd en nu kun je goed zien dat hij intensief gebruikt wordt haha!
Wat kost het? De kwast kost € 8,-


Contourblush & bronzing poeder: in de kleur Fiji Matte – Deze verpakking is wat luxer, want er zit een spiegeltje bij! Ideaal als je op reis of onderweg bent en je wilt je make-up bijwerken. De bronzer heeft een warme ondertoon, maar is niet oranje zoals weleens vaker bij bronzers voorkomt. Het is een warme kleur die makkelijk op de huid aan te brengen is. De blush vind ik helemaal mooi, dit is echt mijn kleur! Als je deze twee samen op je huid aanbrengt krijg je een hele mooie sunkissed glow, I love it! Ik gebruik zelf eerst een neutrale bronzer en geef met deze warme bronzer nét dat beetje extra warmte op de plekken waar ik dat wens. Je kunt deze 2 kleuren trouwens ook erg goed gebruiken als oogschaduw, om een natuurlijke en zachte ooglook te creeren zonder dat het er opgemaakt uitziet. Of als je haast hebt in de ochtend (wie niet?) hoef je maar 1 product te pakken in plaats van 100 verschillende. (<— overdreven maar je snapt het punt 😉 )
Wat kost het? Deze bronzer/blush combinatie kost € 5,-
High Definition Poeder: in de kleur Soft Luminance – Dit is een hele fijne poeder om je foundation mee te ‘setten’ zoals dat heet. Ondanks dat de poeder een huidskleur heeft, zie je daar helemaal niets van terugkeren op je gezicht. Er zit een hele fijne shimmer in, die je wederom niet als glitters / glans op je huid terugziet. Wat doet dit poeder dan wel? Het matteert de huid lichtjes, zonder er een droog woestijnlandschap van te maken. Het heeft een ‘soft-focus’ effect wat betekend dat het fijne lijntjes minder zichtbaar maakt en je huid er heel mooi en natuurlijk uit laat zien. Ik ben fan van deze Soft Lumiance poeder, ik gebruik hem zelfs onder mijn ogen om mijn concealer te setten en dat doe ik niet gauw met een poeder.
Wat kost het? De poeder kost € 8,-


High Definition Poeder: in de kleur High Definition poeder – Ook dit poeder is onzichtbaar op de huid, daar bedoel ik mee dat het geen witte waas op je huid achterlaat. Ook dit poeder heeft dat soft-focus effect waar ik net over vertelde en versmelt ook heel goed met de huid en je foundation. Het HD effect hierbij is wat dit poeder bijzonder maakt. Deze is er speciaal voor als je op de foto gaat. Het HD poeder zorgt er namelijk voor dat je tijdens een fotomoment (het zij een fotoshoot, een feestje, bruiloft etc) de flitser niet weerkaatst op de huid en je er dus niet als een ‘spookje’ uit komt te zien op de foto’s. En trust me, we’ve all been there! Dus nu wordt je zorgvuldig opgemaakte en mooie koppie ook als dusdanig gefotografeerd! Dit soort poeders gebruiken de make-up artists ook altijd voor fotoshoots en grote campagnes.
Wat kost het? De HD poeder kost € 8,-


Volumizing & Defining Mascara: in de kleur black – Dit is het enige product waar ik zelf niet enthousiast over ben. Ik zeg er wel bij dat dit komt omdat de siliconen borstel bij mijn wimpers gewoonweg niet werkt. Ik heb meerdere van deze siliconen borstels geprobeerd (o.a. de Rock Couture van Catrice) maar het volume en de lengte van deze formule pakt gewoon niet op mijn wimpers. Mijn wimpers worden het mooiste van een ‘normaal’ borsteltje zoals hieronder is te zien bij de mascara van de Etos. Ik zal de formule eens proberen met een anders borsteltje, misschien dat dat de truc is.
Wat kost het? De mascara kost € 3,-


Ik hoop dat jullie het leuk vonden om de verschillende producten zo uitgebreid op foto te zien en dat je er iets aan hebt gehad. Hebben jullie nog leuke tips of producten die ik écht eens uit moet proberen? Let me know! Voor nu: heel veel liefs en fijn weekend! -x- Kim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *